HINA

PREDSJEDNICA U ŠIBENIKU “Rekli su mi da pretjerujem. Nemamo više vremena!”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je privremeno izmjestila svoj ured u šibensko-kninsku županiju. Program posjeta Šibensko-kninskoj županiji predsjednica je započela danas u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje je sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem nazočila podizanju predsjedničke zastave.

“Eto me konačno ovdje, u ovom predivnom Šibeniku uz koji sam vezana osobno i obiteljski”, rekla je na početku svog obraćanja predsjednica. “Mladi nam odlaze iz Hrvatske za boljim životom. Kad sam nedavno govorila da trebamo konkretne demografske mjere, neki su rekli da pretjerujem. Samo lani iz Hrvatske je iselilo 80.000 ljudi. Što je to ako ne izvanredno stanje koje traži izvanredne mjere? Nemamo više vremena! Primarna nam je zadaća stvarati uvjete za dostojan život. Treba nam konkretan akcijski plan za demogrtafski oporavak. Pozivam Vladu i Sabor da se u potpunosti posvete ovom pitanju”, poručila je predsjednica.

Dodala je i kako Hrvatskoj treba aktivna regionalna politika, te da država poreznim mjerama mora omogućiti više prihoda županijama, gradovima i općinama. Podsjetila je i na više od 300.000 blokiranih građana te istaknula da je krajnje vrijeme da se donese novi Ovršni zakon.

Komentiraj