PREDSJEDNICA U NESUGLASJU S PREDIZBORNIM OBEĆANJIMA Kritke zbog odugovlačenja u izboru savjetnika za gospodarstvo

Dva neovisna izvora koncem proteklog tjedna iznijeli su Nacionalu kritiku upućenu predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Jedan izvor sudjelovao je u pripremi gospodarskog programa HDZ-a, a drugi je izvor blizak aktualnoj Vladi. Oba izvora tvrde kako smatraju nedopustivim da Kolinda Grabar-Kitarović još uvijek nije imenovala svog savjetnika za gospodarstvo. U jednom od intervjua koje je dala uoči uskrsnih blagdana, Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da bi tog savjetnika mogla imenovati za nekoliko dana.

  • Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović više puta je izjavila da se kandidirala za predsjednicu prvenstveno zbog teškog gospodarskog stanja

Izvori Nacionala tvrde da je takav razvoj događaja u potpunom nesuglasju s njenim predizbornim obećanjima. “Čini se da joj to pitanje nije prioritet, drugog objašnjenja za kašnjenje u imenovanju gospodarskog savjetnika nema”, tvrdi osoba koja je sudjelovala u pripremi izrade gospodarskog programa HDZ-a. Isti izvori napominju kako je na početku predizborne kampanje Kolinda Grabar-Kitarović više puta izjavila da se kandidirala za predsjednicu prvenstveno zbog teškog gospodarskog stanja u državi. Navode da je tijekom predizborne kampanje više puta kritizirala i svog prethodnika Ivu Josipovića zbog pasivnosti oko tog problema.

Podsjećaju da je često izjavljivala kako joj je prioritet gospodarski rast i zaustavljanje negativnih trendova. Potom navode kako je Kolinda Grabar-Kitarović izazvala veliku pozornost javnosti svojim ustrajanjem na sazivanju posebne tematske sjednice Vlade upravo zbog toga kako bi čula što je Vlada napravila po tom pitanju. Isti izvori tvrde kako ozbiljan političar na takvoj funkciji ne bi smio dopustiti da tjednima nakon početka predsjedničkog mandata još uvijek nema savjetnika za gospodarstvo. Tvrde da se to može tumačiti kako predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zapravo ne drži do svojih predizbornih obećanja, ili da su joj gospodarska pitanja, ako je suditi prema činjenici da još uvijek nema savjetnika za gospodarstvo, zapravo zadnja na listi prioriteta.

Komentiraj