Predsjednica u Kninu sa slovenskim plejbojem, a na Maratonu lađa ‘ponašala se kao Beyoncé’

Ivo Cagalj/PIXSELL

Slovenski mediji prošlog tjedna raspisali su se o fotografiji koja je objavljena na Twitter profilu slovenskog parlamentarnog zastupnika i člana Slovenske demokratske stranke Romana Leljaka. Na toj fotografiji, koja je snimljena na kninskoj tvrđavi za vrijeme obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti prošle srijede, nalazi se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u društvu drugog člana SDS-a Franca Breznika.

Taj parlamentarni zastupnik stranke Janeza Janše, u Sloveniji je na glasu kao najveći plejboj među tamošnjim političarima te ga se dovodilo u vezu s nizom atraktivnih Slovenki, među kojima se ističu političarka Eva Irgl, glazbenica Alenka Gotar i Playboyeva zečica Katja Matko. Međutim, Breznik je najpoznatiji po tome što je, navodno, jedno vrijeme bio u vezi sa svjetski poznatom manekenkom Heidi Klum koju je upoznao prije nekoliko godina, a u slovenskim medijima hvalio se da je s njom proveo noć u jednom hotelu u Grazu. Iako ti navodi nikada nisu potvrđeni, to je bilo dovoljno da Breznik u slovenskoj javnosti stekne status najvećeg zavodnika među tamošnjim političarima.

Osim s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, Breznik se fotografirao i s Antom Gotovinom, a njegove fotografije nisu naišle na odobravanje u slovenskoj javnosti te su mu mnogi zamjerili što je bio u Kninu u trenutku kada odnosi između dviju država nisu na najboljoj razini zbog afere oko arbitražnog postupka za Savudrijsku valu.

Samo nekoliko dana kasnije hrvatska predsjednica posjetila je dolinu Neretve gdje je gledala tradicionalni Maraton lađa. „Ponašala se kao Beyoncé“, prepričali su svjedoci ovogodišnjeg Maratona lađa, opisujući držanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Ona je, naime, bila počasna gošća i najviša uzvanica na VIP brodu koji je pratio maraton pa je, sukladno tome, zahtijevala poseban tretman.

„Nisu joj se svidjeli dalmatinski sir i pršut te rižoto od neretvanskih kozica, već su iz njenog protokola zahtijevali poseban menu za predsjednicu. Konkretno, tražili su španjolsku tunu, hvarsko maslinovo ulje i zelene mahune“, opisao je za Nacional jedan od svjedoka, prenoseći i gunđanje dijela uzvanika zbog činjenice da, daleko od kamera, Grabar-Kitarović nije baš demonstrirala kako obožava sve hrvatsko. Organizatori su, dakako, ispunili sve želje predsjednice, koja se na neretvanskom VIP brodu intenzivno družila s Tomislavom Karamarkom i Milijanom Brkićem.

Krajem proteklog tjedna Kolinda Grabar-Kitarović preselila je svoj ured u Split kako bi lakše pohodila brojna društvena događanja u Dalmaciji, a ondje je dočekana s ushitom, posebno među brojnim HDZ-ovim članovima i simpatizerima koji masovno obilaze skupove proslave Oluje u Kninu, Sinjsku alku i proslavu Velike Gospe u istom gradu. Svoj ured ustupio joj je zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Ante Šošić.

Komentiraj