Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović svoj je ured privremeno preselila u Čakovec, gdje je stigla jutros iza 9 sati. U čakovcu ju je dočekao zamjenik gradonačelnika i župan, prenosi RTL.

“Međimurje je oduvijek bilo područje koje odiše hrvatskim duhom, iako je dugo bilo izvan njenih granica. Posebno se moram zahvaliti braniteljima s ovog poručja koji su u Domovinskom ratu odigrali veliku ulogu. Čakovec je zamašnjak razvoja ove županije, ali i grad kulture”, rekla je Grabar Kitarović okupljenima.

“Želimo razmotriti iskorištavanje sredstava iz EU fondova. Ovdje živi i dobar dio Roma, moramo učiniti više da se podigne njihov standard”, dodala je. “Tijekom tri dana istaknut ćemo primjere kako se u radu između lokalne samouprave, poduzetnika i građana mogu privući ulaganja, što nam je potrebno u cijeloj Hrvatskoj”, kazala je.

Predsjednica će u Čakovcu održati sastanke s vodstvom Međimurske županije i s vodstvom Grada Čakovca, te s braniteljskim udrugama, predstavnicima Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije.

Posjetit će i Franjevački samostan u Čakovcu, susrest će se s predstavnicima tvrtke „PANA“ d.o.o. te će posjetiti čakovečki Adventski sajam. Sudjelovati će i na završnoj svečanosti „Godine Nikole Šubića Zrinskog“ u Katoličkom domu Čakovec, gdje je predviđeno obraćanje predsjednice, objavio je njen Ured.

Komentiraj