Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je, na dva dana, preselila svoj ured u Bjelovarsko-bilogorsku županiju. U svom je govoru u Bjelovaru kazala kako je doprinos tog kraja i ljudi u borbi za slobodu i razvoj Hrvatske nezamjenjiv.

“Hvala svim hrabrim braniteljima, svim domoljubima koji su dali nezamjenjiv doprinos obrani i oslobođenju Hrvatske”, rekla je, kako prenosi HRT. “Bjelovar je ne samo županijsko, nego i biskupijsko središte”, izjavila je predsjednica dpodajući kako treba promijeniti paradigmu razvoja te Hrvatsku početi razvijati ne više kvadricentrično, u smislu da je usmjerena na četiri velika grada, nego policentrično, pri čemu će županijska središta dobiti ulogu razvojnih centara.

Naglasila je kako je važno da Porezna uprava ne bude represivni aparat koji kažnjava poduzetnike. Dodala je kako Porezna uprava mora biti podrška poduzetnicima i obrtnicima te kako ih ne bi trebala gušiti.

Nezaobilazan je bio naglasak na demografski problem. “Samo lani ova je županija izgubila tisuću ljudi. Pribroje li se tome i oni koji nisu evidentirani, to je alarm koji i danas zvoni. Stoga su nužna mnogo veća proračunska izdvajanja za demografsku obnovu. A ona je vezana uz gospodarsku”, izjavila je predsjednica.

Naglasila je kako je od najveće važnosti za ovaj kraj izgradnja prometnice od Farkaševca do Bjelovara čija je izgradnja iz Ministarstva mora, prometa i veza najavljena za 2018. godinu.

Komentiraj