Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je ostavku svoj savjetnika Vlade Galića, potvrdivši kako je “zatražio razrješenje iz moralnih i etičkih pobuda”, javlja N1.

Predsjednica je potvrdila i kako će prihvatiti Galićevu ostavku, jer je to “njegova želja”, te kako će se ostavka finalizirati do kraja ovog tjedna.

Na novinarski upit ima li Galićeva ostavka veze s aferom SMS, predsjednica je odgovorila kako joj je Galić rekao da nema.

“Prema njegovom razgovoru sa mnom nema. Istraga je istraga, u to se ne mogu miješati”, izjavila je, dodavši kako smatra da podnošenje ostavke nije priznanje krivnje.

“Zahtjev za ostavku jest moralan čin, uopće o tome ne ću špekulirati. Ponavljam, riječ je o istrazi zatvorenog tipa. Znat će se sve na vrijeme. Prema onome što je gospodin Galić meni rekao, nema veze s onime za što ga se optužuje”, smatra predsjednica.

“On shvaća da ovakvo, neću reći razvlačenje po medijima, ali produžavanje ove priče po medijima nije u interesu niti njega samog, i da će biti u boljoj poziciji obraniti se ako ne bude na javnoj dužnosti”, zaključila je Grabar-Kitarović.

 

Komentiraj