NACIONAL OTKRIVA kako obračun bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i njegova nekad najbližeg suradnika Milijana Brkića oko toga koji je od njih dvojice bio glavna veza Franje Varge, razotkriva ulogu savjetnika predsjednice Vlade Galića u aferi SMS

‘Glavne veze Franje Varge u HDZ-u bili su Vlado Galić i Milijan Brkić. Moguće je da je Varga s Galićem surađivao još od 2013. ili 2014. Još je zanimljivije da to tvrdi Tomislav Karamarko”, rekao je to za Nacional izvor iz političkih krugova koji je bio u izravnom kontaktu s bivšim predsjednikom HDZ-a i nekad prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom. Karamarko se u aferi SMS spominje zbog kontakata s Franjom Vargom kojem je čak uplaćivao i novac, a Nacional je krajem rujna objavio da je Franjo Varga istražiteljima USKOK-a rekao da ga je upravo Karamarko povezao sa Zdravkom Mamićem.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPIXSELL I TELEGRAM.HR
Podijeli objavu
Prethodni članakPLENKOVIĆ ‘Tko god mi radi o glavi, neće uspjeti’
Sljedeći članakRIM Više ljudi ozlijeđeno u nesreći s pokretnim stepenicama u metrou
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.