HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Predsjednica sljedeći tjedan u Rumunjskoj

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sljedeći će tjedan, na poziv predsjednika Rumunjske Klausa Wernera Iohannisa, boraviti u trodnevnom službenom posjetu Rumunjskoj, izviestili su iz Ureda predsjednice.

U ponedjeljak i utorak predsjednica će boraviti u Bukureštu gdje će, osim sa svojim domaćinom, rumunjskim predsjednikom, održati odvojene radne sastanke s predstavnicima Parlamenta Rumunjske te patrijarhom Rumunjske pravoslavne crkve Danielom. Predsjednica će na Bukureštanskom sveučilištu održati predavanje pod naslovom „Doprinos Hrvatske konsolidaciji Europe“.

Tijekom posjeta predsjednica će u Rumunjskoj trgovinskoj komori, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, sudjelovati na Rumunjsko-hrvatskom gospodarskom forumu na kojem će se gospodarstvenicima obratiti dvoje predsjednika.

Predsjednica će u srijedu održati predavanje na početku akademske godine na Zapadnom sveučilištu u Temišvaru. Istog dana predsjednica će posjetiti mjesta Karaševo, Klokotić i Lupak u kojima će se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice u Rumunjskoj.

Komentiraj