Predsjednica se osvrnula na diplomatkinju: “Izjave koje potiču nesnošljivost i rasizam neprihvatljive su”

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju se na društvenoj mreži Twitter osvrnula na istupe prve tajnice berlinskog veleposlanstva Elizabete Mađarević o ‘bijeloj Europi’.

“Pozdravljam brzu reakciju ministra Gordana Grlića Radmana koji me je odmah izvijestio o koracima koje poduzima i činjenicama koje se utvrđuju u slučaju djelatnice veleposlanstva u Berlinu. Izjave koje potiču nesnošljivost i rasizam neprihvatljive su”, napisala je predsjednica.

“Nasuprot netrepeljivosti pojedinaca, u hrvatskoj službi vanjskih poslova promicat će se domoljublje, profesionalnost, otvorenost prema svijetu i zaštita hrvatskih državnih interesa te vrijednosti na kojima je utemeljena moderna hrvatska država”, dodala je.

Predsjednica je danas u Barbanu, umjesto izjave za medije, držala govor u kojem je istaknula kako je Istra divna, a njeni ljudi posebni.

“Domoljublje Istarskih Hrvata jedna je od najljepših lekcija rodoljublja, koje je izdržalo sve kušnje vremena. Ponosimo se istarskim narodnjaštvom i pravaštvom te autentičnim antifašizmom, koji nema premca u Europi. Posebno se ponosimo hrvatskim braniteljima, koji su se u Istri u najvećem broju odazvali pozivu Domovine na obranu od velikosrpske agresije. Hvala vam na tome”, rekla je, između ostalog predsjednica.

Komentiraj