Matija Habljak/PIXSELL

PREDSJEDNICA S ULJANIKOVCIMA “Još danas će razgovarati s premijerom”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je primila predstavnike radnika brodogradilišta Uljanik.

“Tražimo da nam se omogući ono što se omogućilo i drugim brodogradilištima, da imamo restrukturiranje. Brodogradnja je nešto posljednje što je ostalo od industrije”, rekao je nakon sastanka predsjednik Štrajkaškog odbora i Jadranskog sindikata Boris Cerovac te dodao kako su od predsjednice dobili punu podršku.

“Dala je do znanja da će o svemu o čemu smo danas razgovarali obavijestiti Vladu i od njih tražiti da postupe onako kako je najbolje za brodogradnju. Mi ne možemo više čekati. Vlada je odavno upoznata s brojkama, ovo sad nisu novi momenti, brojke su poznate samo je pitanje da netko donese konačnu odluku. Sad je na Trgovačkom sudu u Rijeci rasprava o tome treba li 3. maj u stečaj ili ne, a jedini način da ne ide u stečaj je da Vlada donese odluku”, poručio je.

Na sastanku je bio i povjerenik  Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko, koji je četiri godine bio u Nadzornom odboru Uljanika. Kazao je da pred Nadzorni odbor nije dolazilo ništa sumnjivo, da su se brodovi stalno dogovarali. Novinarima je rekao da ne znaju zašto su uhićeni bivši direktori. “Ima tu dosta tih problema koji tek sad izlaze van”, kazao je Šverko dodajući kako vjeruje da predsjednica, unatoč ograničenim ovlastima, može pomoći.

“Može puno pomoći jer je jedina uz ministra Horvata rekla da podržava restrukturiranje, a ne stečaj. To je ponovila i danas. Naravno da ne može obećati jer ne odlučuje o tome, ali može kao moralni autoritet razgovarati s Vladom. Rekla je da će već danas razgovarati s premijerom”, zaključio je Šverko.

Komentiraj