Hina Dario GRZELJ/ dag

Predsjednica Republike čestitala Dana državnosti

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je uputila čestitku državljanima Hrvatske u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, podsjećajući da je prije 26 godina Hrvatski sabor donio najveću odluku u našoj povijesti – odluku o neovisnosti i suverenosti Republike Hrvatske te da je sada “pred nama zadaća da izgradimo moderno i napredno društvo, u kojemu će svatko imati sigurnu budućnost i moći ostvariti svoje težnje i potencijale”.

“Prije dvadeset šest godina Hrvatski je sabor donio najveću odluku u našoj povijesti – odluku o neovisnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Time je ispunjena legitimna  povijesna težnja hrvatskoga naroda. Svoju smo državu potom časno branili i oslobodili u Domovinskom ratu.

Sada je pred nama zadaća da izgradimo moderno i napredno društvo, u kojemu će svatko imati sigurnu budućnost i moći ostvariti svoje težnje i potencijale. Uvjerena sam da ćemo u duhu istoga zajedništva kojim smo pod vodstvom prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana stvarali neovisnu Hrvatsku to i ostvariti.

Svim hrvatskim državljanima u domovini i inozemstvu srdačno čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske!”, stoji u čestitki predsjednice Republike.

Komentiraj