HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Predsjednica primila izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice koje je predsjednicu upoznalo s pripremama za ovogodišnju protupožarnu sezonu, predstojećim zakonodavnim inicijativama s ciljem dodatnog unapređivanja vatrogastva te ostvarenim rezultatima u opremanju vatrogasnih postrojbi i društava novom opremom, prvenstveno povlačenjem sredstava iz EU fondova.

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader zahvalio je predsjednici  na pruženoj kontinuiranoj potpori vatrogascima, koja se očitovala i kroz usmjeravanja rada Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike na naučene lekcije iz prethodne, izrazito zahtjevne protupožarne sezone, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Sanader je naglasio kako su preporuke Vijeća, na prijedlog Hrvatske vatrogasne zajednice uvrštene u program Vlade za protupožarnu sezonu 2018.

U vezi s koordinacijom protupožarnih snaga u predstojećoj protupožarnoj sezoni posebno je naglašen ostvareni napredak kroz ustrojavanje združenog Operativnog vatrogasnog zapovjedništva (OVZ) u vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama. Ustrojavanje OVZ-a jamči znatno višu razinu situacijske svijesti kroz praćenje podataka s požarišta u realnom vremenu te dodatno skraćivanje vremena reakcije i angažiranja adekvatnih protupožarnih snaga na terenu.

Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila je vatrogascima na predstavljenim planovima te im zaželjela uspješnu i sigurnu protupožarnu sezonu i čim manju potrebu za njihovim angažiranjem na terenu.

Komentiraj