Predsjednica približava Prgometa HDZ-u

PATRIK MAČEK/PIXSELL

Odluka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da saborskog zastupnika Dragu Prgometa imenuje posebnim izaslanikom na svečanosti završetka razminiranja Vukovarsko-srijemske županije, bila je iznenađenje za mnoge pozanavatelje domaće političke scene.

Iako su i predsjednica i Prgomet rekli da ne žele da se ta odluka politizira i da ona nema veze s odnosima na političkoj sceni, potez Kolinde Grabar–Kitarović protumačen je kao pokušaj obračuna s vrhom HDZ-a s kojim predsjednica navodno nije u dobrim odnosima. Međutim, po informacijama koje je Nacional dobio od izvora bliskih Uredu predsjednice, ta odluka Kolinde Grabar-Kitarović bila je neka vrsta pomoći HDZ-u jer predsjednica tako pokušava ponovno približiti stajališta Drage Prgometa i Tomislava Karamarka te tako učvrstiti vladajuću većinu u Hrvatskom saboru.

Predsjednica računa na to da bi dva zastupnička mjesta, koliko u Saboru ima Prgometova stranka HRID, mogla u budućnosti biti vrlo bitna za očuvanje stabilne većine ako neki od zastupnika Mosta napuste tu stranku te odluče da više neće podržavati vladu Tihomira Oreškovića.

Drago Prgomet izjavio je u Vukovaru da ga je ugodno iznenadila odluka predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da ga imenuje svojim izaslanikom na svečanosti završetka razminiranja Vukovarsko-srijemske županije, ističući da oko te odluke i samog događaja treba izbjeći svako politikantstvo. Nakon svečanosti Prgomet je novinarima rekao da se ugodno iznenadio odlukom predsjednice te da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv, poštujući predsjednicu i instituciju predsjednika države.

Komentiraj