Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa objasnila zašto se istražuju ministri, ali ne i Milanović

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković komentirala je otvaranje predmeta protiv ministra Vilija Beroša, ali i pokretanja postupka protiv ministara Olega Butkovića, Josipa Aladrovića i Tomislava Ćorića.

Osvrnula se na otvaranje predmeta protiv ministra Vilija Beroša zbog njegove povezanosti s tvrtkom koja je izradila stranicu CijepiSe.

“Prošli tjedna smo uputili dopis Ministarstvu zdravstva s nizom pitanja. Dokumentaciju i očitovanje još nismo primili, ali nije bilo niti za očekivati s obzirom na to da smo tek nedavno poslali dopis”, rekla je Nataša Novaković za RTL Danas.

Odgovorila je i zašto je povjerenstvo pokrenulo postupak protiv tri ministra zbog druženja u spornom klubu Dragana Kovačevića, ali ne i protiv predsjednika Republike.

“Zato što se ne radi o istoj situaciji”, odgovorila je Novaković:

“Pokrenuli smo postupak protiv tri ministra, a s obzirom na to da su sva tri ministra u Vladi, s obzirom da je Dragan Kovačević na Vladi bio izglasan kao prijedlog Vlade za predsjednika Uprave JANAF-a, a pri čemu je još ministar Tomislav Ćorić bio na mjestu predsjednika povjerenstva koje je intervjuiralo ljude i zapravo odlučilo da će Dragan Kovačević biti prijedlog ministarstva prema Vladi.”

Izvjestiteljica protiv pokretanja postupka protiv ministara

Kazala je da je istina da odluka u Povjerenstvu o pokretanju postupka protiv ministara nije bila jednoglasna i da je izvjestiteljica bila protiv toga.

“Svatko od nas ima pravo na svoje mišljenje, naše sjednice su javne i svatko može izgraditi svoje mišljenje”, komentirala je.

Za izjavu Dalije Orešković, prethodnice Nataše Novaković na toj funkciji, rekla je:

“Mislim da je politika postavila tu gospođu tamo radi neznanja. Politika je, Sabor, postavila sve nas. To je činjenica, možda ne najsretnija, ali to je tako. Pritom svatko od nas ima svoje mišljenje, a na javnosti je da procjenjuje kakvi su čiji stavovi i tko je zašto postavljen”, poručila je Novaković.

Komentiraj