Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednica potvrdila da je njen savjetnik bio u kontaktu s Vargom

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je komentirala komunikaciju svog savjetnika Vlade Galića s informatičarem Franjom Vargom osumnjičenim da je lažirao SMS poruke, o čemu je u novom broju pisao Nacional.

PREDSJEDNICA SVE NERVOZNIJA jer se središte afere SMS seli na Pantovčak

“Razgovarala sam s gospodinom Galićem, za sada su to samo insinuacije. Spreman je odgovoriti na pitanja institucijama. Neka institucije obave svoj posao. On je rekao da je bio u kontaktu s gospodinom Vargom, ali ni blizu koliko se nagađa u medijima. Ne želim se petljati u rad policije, DORH-a, neka oni to odrade do kraja. Rekao mi je da su se dva puta vidjeli osobno, nezgodno mi je govoriti u ime gospodina Galića. Ako nadležne službe drže da to treba, neka da iskaz, a bilo bi dobro i da sam istupi u medijima”, rekla je predsjednica novinarima.

Rekla je da ne zna ništa o navodnom planu za rušenje Andreja Plenkovića preko lažnih SMS-ova kojim bi ga se pokušalo upetljati u slučaj teške korpucije. “Ne znam o pokušaju rušenja Plenkovića ništa. Nadam se da nije riječ o unutarstranačkom sukobu. Ne miješam se u unutarstranačke poslove, niti HDZ-a niti SDP-a”, poručila je predsjednica dodavši da je s čenikom SOA-e Danielom Markićem razgovarala jučer i da joj nije dao nikakve indicije.

Kazala je da ako postoje indicije o rušenju premijera, onda se radi o pitanju nacionalne sigurnosti. “Držim da je ovo sada više pitanje za rad institucija nego Vijeća za nacionalnu sigurnost, pravu istragu treba provesti policija, DORH, USKOK, PNUSKOK, pa i SOA, ako se pokaže da se išlo u rušenje premijera” rekla je predsjendica.

TKO JE OD VARGE NARUČIO FALSIFICIRANE DOKUMENTE DA SRUŠI PLENKOVIĆA

Komentiraj