Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednica izmješta Ured u Brodsko-posavsku županiju

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na dva dana premješta svoj Ured u Brodsko-posavsku županiju. Ured predsjednice, pak, u četvrtak i petak, biti će izmješten u Virovitičko-podravsku županiju.

Program posjeta Brodsko-posavskoj županiji predsjednica Republike Hrvatske započet će polaganjem cvijeća ispred spomenika „Prekinuto djetinjstvo“ u Slavonskom Brodu. Predsjednica će potom, ispred zgrade Brodsko-posavske županije, zajedno sa županom Danijelom Marušićem i gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom nazočiti podizanju predsjedničke zastave, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Brodsko-posavske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije i vodstvom Grada. Predsjednica Republike potom će se susresti s prečasnim Ivanom Lenićem, dekanom Slavonskobrodskoga dekanata, udrugama hrvatskih branitelja, te udrugama i pojedincima s područja Brodsko-posavske županije.

U nastavku programa Grabar Kitarvić će položiti vijenac kod spomenika hrvatskim braniteljima, posjetiti Strojarski fakultet gdje su predviđeni sastanak s dekanom i prodekanima Fakulteta, predstavljanje najuspješnijih studenata, te druženje s profesorima i studentima, a potom posjetiti tvrtku Simplex d.o.o. i tvrtku Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.

Drugog će dana, između ostalog, posjetiti i Polikliniku za rehabilitaciju djece Zlatni cekin, te se uputiti u Sikirevce kako bi posjetila Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šarčević. Susretom s građanima Vrpolja i prigodnim obraćanjem predsjednica Republike Hrvatske zaključit će drugi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji.

Komentiraj