Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kiztarović ovog će vikenda, 22. i 23. travnja, otputovati u službeni posjet Katru, na poziv emira, šeika Tamima bin Gamada bin Khaliga Al-Thanija, objavio je Ured predsjednice.

Nakon svečanog dočeka hrvatske Predsjednice u Emirovoj palači predviđen je bilateralni sastanak službenih izaslanstva Republike Hrvatske i Države Katra te tête-à-tête susret predsjednice Grabar-Kitarović i šeika Tamima bin Hamada bin Khalifa Al–Thanija, Emira Države Katra.

Predsjednica i emir nazočit će potpisivanju Sporazuma o suradnji na području zaštite okoliša i prirode između Vlade Države Katra i Vlade Republike Hrvatske te Memoranduma o razumijevanju između Katarske trgovačke i industrijske komore i Hrvatske gospodarske komore.

Grabar Kitarović će se za vrijeme službenog posjeta susresti i s drugim visokim katarskim dužnosnicima. Održat će sastanak s katarskim i hrvatskim gospodarstvenicima na kojem će sudjelovati predstavnici Katarske trgovačke i industrijske komore (Qatar Investment Authority), petnaestak predstavnika vodećih katarskih tvrtki i investitora te hrvatsko gospodarsko izaslanstvo koju predvodi predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Hrvatska Predsjednica posjetit će Katarsku zakladu za obrazovanje, znanost i razvoj zajednice (Qatar Foundation) te se susresti sa šeikom Mozah bint Nasser, a susrest će se i s tamošnjom hrvatskom zajednicom.

Komentiraj