PREDSJEDNICA OPET KRITIZIRALA VLADU “Najnekonkurentnija smo država”

Davor Javorovic/PIXSELL

Ministar gospodarstva Darko Horvat na današnjoj se dodjeli nagrada za gospodarstvenike godine pohvalio dobrim potezima Vlade, dok je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ponovno kritizirala rad Vlade.

“Do kraja ove godine imat ćemo oko 2 milijarde eura vrijedne strane investicije u Hrvatskoj. Bila je to najuspješnija godina do sada”, rekao je Horvat, kako prenosi Dnevnik.hr. Ministar gospodarstva pohvalio se i podizanjem minimalca te pokretanjem reformi.

S druge strane, predsjednica je prvo čestitala Vladi na pozitivnim trendovima i fiskalnoj odgovornosti, a potom uputila i nekoliko kritika.

“Nedostatan je rad na reformama, još uvijek zaostajemo za drugim zemljama, najnekonkurentnija smo država. Trebamo ubrzati reforme, svi želimo rast veći od 2,8 %. Nepovoljna je struktura gospodarstva, turizam ima preveliki udio u BDP-u te se trebamo više okrenuti izvozu i opredijeliti se na razvoj strateških grana”, poručila je predsjednica, koja je dodala i kako Hrvatsku muči problem s nedostatkom radne snage.

Komentiraj