Hina Dario GRZEL

Predsjednica odgovorila na Vučićeve poruke

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je u utorak srbijanskom kolegi, Aleksandru Vučiću, koji je u intervjuu srpskom TV Pinku poručio da je posjet Zagrebu planiran za kraj 2017. godine otkazan jer je govorio istinu o nestalim osobama, da je više nestalih Srba nego Hrvata.

Vučić je u intervjuu za televiziju Pink u ponedjeljak ocijenio da bi razlog mogao biti taj što je govorio istinu kazavši da je po njemu istina da je mnogo više nestalih Srba nego Hrvata. “Obmanjivali su Hrvate o nestalima, a mi smo izračunali da je više nestalih Srba nego Hrvata, pa kad sam to tamo rekao na inauguraciji svi su skočili na mene da sam četnik i svašta još…”, rekao je Vučić i dodao “Ispričavam se što sam vam rekao istinu”.

Predsjednica poručuje da u blagdansko vrijeme političari trebaju slati nekonfliktne poruke te da je pitanje nestalih ne samo političko nego i humanitarno, pogotovo u božićno vrijeme, prenosi N1.

“Ured PRH ostaje pri stavu da u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne komentira političke teme. Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika. Ako, pak, političari ipak žele slati poruke u vrijeme blagdana, one trebaju biti nekonfliktne, te pridonostiti međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja. Jedno od tih pitanja je i pitanje nestalih koje PRH smatra ne samo političkim pitanjem već prije svega humanitarnim. Držimo da su upravo u ovo božićno vrijeme još više u mislima sviju, posebno njihovih obitelji koje ih još traže”, stoji u odgovoru predsjednice.

Komentiraj