HINA

Predsjednica obećala potporu Hrvatima u Republici Srpskoj

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je u Derventi na kraju svog službenog posjeta Bosni i Hercegovini obećala potporu Hrvatima koji su ostali živjeti na teritoriju entiteta Republika Srpska.

Hrvatska predsjednica u Derventi se sastala s predstavnicima Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” i nekima od hrvatskih dužnosnika u tijelima vlasti u RS-u i pri tom istaknula kako mogu računati na istu poporu kao i pripadnici hrvatskog naroda u drugim dijelovima BiH koja je njihova domovina.

“U mom političkom programu važno mjesto zauzima borba za ravnopravnost Hrvata u čitavoj BiH, kao i u Republici Srpskoj, a i ovaj posjet je simboličan dokaz te borbe”, kazala je Grabar Kitarović kojoj je domaćin u Derventi bio dopredsjednik RS Josip Jerković.

Nakon boravka u Derventi predsjednica je otputovala za Zagreb.

Ranije tijekom dana hrvatska je predsjednica posjetila središnju Bosnu te se u Novoj Biloj, Vitezu, Žepču i Usori sastala s predstavnicima Hrvata koji tamo žive i dužnosnicima u lokalnim tijelima vlasti.

Tijekom boravka u Lašvanskoj dolini predsjednica je nenajavljeno posjetila i Ahmiće te Križančevo selo a tamo je odala počast Bošnajcima i Hrvatima ubijenima u tim mjestima tijekom bošnjačko-hrvatskog sukoba 1993.

Komentiraj