Demografija je pitanje svih pitanja i država mora sustavnije i odlučnije pristupiti tom problemu, poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na konferenciji za medije u Koprivnici gdje je posljednjih dana izmjestila svoj ured s Pantovčaka, prenosi N1.

Grabar Kitarović je pohvalila gradove i općine koji čine što mogu da bi se popravilo stanje te je naglasila da država mora sustavnije i odlučnije pristupiti tom problemu što je popratila riječima da država mora ići ljudima i među ljude. Istaknula je važnost obrazovanja, dualnog i strukovnog te je upozorila da zbog nedostatka administativnih kapaciteta nisu iskorišteni europski fondovi.

Predsjednica je naglasila kako podržava inicijativu pet župana sjeverozapadne Hrvatske po uzoru na projekt Slavonija kako bi se dovelo do bolje iskorištenosti europskih fondova, ali i drugih pomaka u ovim županijama pri čemu je važan novi indeks razvijenosti i horizontalna suradnja.

Na kraju je svima zaželjela i miran, sretan te blagoslovljen Božić i svako dobro u novoj 2018. godini, a na molbu našeg novinara da pojasni svoj ranije izrečen stav oko neoduzimanja odličja pravomoćno osuđenim generalima ratnim zločincima, samo je poručila da je “sve objasnila i nema tu što dodati”.

Komentiraj