Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ove će subote sudjelovati na Međunarodnom sigurnosnom forumu koji se održava u Halifaxu („Halifax International Security Forum“) u Kanadi, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Hrvatska predsjednica govorit će na plenarnoj sjednici na temu „NATO: Nužan“ („NATO: Necessary“), a na marginama Foruma susrest će se i s ministrom obrane Kanade Harjitom Singhom Sajjanom.

Predsjednica će posjetiti i kanadsku provinciju Ontario. U gradu Norvalu će govoriti na Croatian-Canadian Youth Mentorship Eventu, skupu koji će okupiti studente, članove hrvatsko-kanadske zajednice, bivše stipendiste Hrvatsko-kanadske gospodarske komore te njihove mentore različitih profesija.

U ponedjeljak, 21. studenoga 2016. godine u Kitcheneru, predsjednica će se susresti s gradonačelnikom Berryem Vrbanovicem te s predstavnicima hrvatske zajednice. Na Sveučilištu Waterloo u Kitcheneru, osim s čelnim ljudima Sveučilišta, susrest će se i s prodekanom hrvatskih studija i studentima hrvatskog jezika te obići Kvantno-nano kompjuterski centar Lazaridis.

U ponedjeljak će u Torontu održati odvojene sastanke s guvernerkom Ontarija Elizabeth Dowdeswell i premijerkom Ontarija Kathleen Wynne te s predstavnicima Hrvatsko-kanadske gospodarske komore. Tijekom boravka u Torontu, predviđeno je sudjelovanje Predsjednice na okruglom stolu posvećenom snaženju položaja i uloge žena u društvu te sastanak s kanadskim gospodarstvenicima na kojem će predsjednica Grabar-Kitarović govoriti o mogućnostima ulaganja u Republiku Hrvatsku.

Na kraju radnog posjeta Kanadi, Grabar Kitarović će sudjelovati na dobrotvornoj večeri Kanadskih Hrvata za obnovu Vukovarskog vodotornja.

Komentiraj