Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednica izmjestila Ured u Sisak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je izmjestila svoj ured u Sisačko-moslavačku županiju. Otvaranje premještenog Ureda predsjednice u Sisku obilježeno je podizanjem zastave.

Predsjednicu Grabar-Kitarović su dočekali sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i zamjenik sisačke gradonačelnice Ivica Rendulić. Župan Žinić rekao je da je otvaranje privremenog Ureda predsjednice Republike ohrabrenje za stanovnike županije, koja je pretrpjela goleme ratne štete i devastacije.

Predsjednica je, pak, podsjetila na dugu i burnu povijest grada, na 1593. godinu kada je Sisak odigrao veliku ulogu u obrani od osmanlija, 1941. godinu kada su sisački antifašisti pozvali na ustanak, te na ulogu Siska, Sunje i drugih mjesta tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu. Ponovno je istaknula važnost da se svi počinitelji ratnih zločina tijekom Domovinskog rata na području županije moraju identificirati i osuditi.

Prisjetila se i generala Janka Bobetka, rođenog 1919. u Crncu kod Siska, koji je dao golem doprinos u bitkama za oslobođenje Republike Hrvatske.

“Prvo moramo razgovarati o budućnosti, pa u ova tri dana želim čuti vaše probleme i prijedloge, kako bi mogla dati doprinos rješenju životnih pitanja i novim razvojnim iskoracima. Veselim se brojnim susretima koji me očekuju, posebno sa studentima i učenicima, koji će biti naša zajednička poruka kako je važno stalno unaprjeđivati školstvo”, poručila je predsjednica.

“Mnoge gospodarske strategije ne ostvarujemo, a građani odlaze u svijet. To je problem u sferi političke volje, gdje se nameće zakonski okvir jačanja regionalnog razvoja”, dodala je i naglasila kako su za zaustavljanje iseljavanja nužne nove investicije i veće plaće.

Tijekom prijepodneva predsjednica Republike Grabar-Kitarović program je nastavila radnim sastankom sa čelništvom županije, a susrela se i sa sisačkim biskupom Vladom Košićem te predstavnicima sindikata naftne djelatnosti iz sisačke Rafinerije.

Sisak: Predsjednica Grabar-Kitarović sastala se s biskupom Vladom Kosićem 05.12.2018., Sisak – U svom izdvojenom Uredu u zgradi Siscko-moslavacke zupanije predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovic sastala se sa sisackim biskupom Vladom Kosicem. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će danas i sisački Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje će sudjelovati na svečanoj sjednici Fakultetskoga vijeća u povodu 58. obljetnice toga fakulteta, posjetiti će i Opću bolnicu “Dr. Ivo Pedišić” , a prvi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica Hrvatske završit će posjetom općini Sunja gdje će se u Domu kulture “Sven Lasta” družiti s građanima.

Komentiraj