Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitraović nastavlja s izmještanjem svog Ureda. Tako će od srijede do petka boraviti u Krapinsko-zagorskoj županiji, a to će biti trinaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Boravak u Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u srijedu u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Željkom Kolarom i gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Krapinsko-zagorske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima, s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja, s članovima Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, s dekanom Veleučilišta „Hrvatsko zagorje“ te građanima i predstavnicima različitih udruga s područja Županije, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica će danas posjetiti i krapinsku Osnovnu školu „August Cesarec“, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Ante Kovačića „U registraturi“, zatim će posjetiti tvrtku „Jedinstvo Krapina“ d.o.o., a potom će u Zaboku odati počast poginulim policajcima ispred Policijske uprave Krapinsko-zagorske.

Posjetom rodnoj kući prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću te polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomenika hrvatskoj himni u Zelenjaku Grabar Kitarović će započeti drugi dan boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Sastanak s gospodarstvenicima i obrtnicima Krapinsko-zagorske županije predviđen je u Humu na Sutli, nakon kojeg će uslijediti posjeti Predsjednice tvrtkama „Predionica Klanjec“ d.o.o. u Klanjecu te „Kotka“ d.d. i „Presečki grupa“ d.o.o. u Krapini. Isto tako, u Krapini će predsjednica nazočiti potpisivanju Ugovora o darivanju državne imovine Krapinsko-zagorskoj županiji koji će potpisati ministar državne imovine Goran Marić i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. Prilikom boravka u Krapinskim Toplicama, Predsjednica će obići Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice gdje će razgovarati s turističkim djelatnicima, posjetiti Centar za odgoj i obrazovanje te obići vodeni park Aquae Vivae.

Na kraju drugog dana boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović u Krapini će posjetiti Dom za starije i nemoćne „Sveti Nikola“ i samostan franjevaca Provincije sv. Ćirila i Metoda.

Predsjednica će u petak odati počast poginulom vojnom pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Rudolfu Perešinu u Spomen parku u Gornjoj Stubici, te će prisustvovati potpisivanju Ugovora o sufinanciranju izgradnje Spomen-kuće Rudolfa Perešina. Nakon posjeta tvrtki „Frassinox Božić“ d.o.o. u Donjoj Stubici posjetit će Srednju školu Bedekovčina gdje će, zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak, s profesorima i učenicima razgovarati na temu strukovnog obrazovanja i centara kompetentnosti.

U Mariji Bistrici će održati sasatanak s predstavnicima OPG-ova te posjetiti Nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke. Na kraju boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji Predsjednica će posjetiti općine Konjščina i Mihovljan.

Komentiraj