FaH

PREDSJEDNICA IPAK SELI S PANTOVČAKA: Potencijalni ured – raskošna zgrada u Opatičkoj 10

Kolinda Grabar-Kitarović ove godine će se preseliti iz Predsjedničkog ureda na Pantovčaku.  Predsjednica nema ništa protiv selidbe u Hrvatski institut za povijest na Gornjem Gradu, no mora sačekati formiranje nove Vlade koja će predložiti koje su to potencijalne lokacije za Ured predsjednice, rekao je u utorak jedan od suradnika Kolinde Grabar-Kitarović, prenosi portal Jutarnji.

Izgleda da zbog razloga sigurnosti otpada kompleks u Visokoj ulici, tako da se počelo govoriti o Institutu za povijest koji se nalazi u blizini, u Opatičkoj ulici iza zgrade Hrvatskog sabora.

 

Čini se kako se predsjednica ne bi usprotivila preseljenju u Opatičku ulicu, a njezin suradnik je rekao kako je siguran u dogovor s budućom Vladom.

Mladen Pejnović, ravnatelj Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom smatra kako bi Ured predsjednice Republike trebao ostati na Pantovčaku. Pejnović je Jutarnjem iznio dva prijedloga uz digresiju kako govori kao obični građanin, a ne šef DUUDI-ja.

“Predsjednički ured je građen za predsjedničke potrebe i bilo bi dobro da ostane na Pantovčaku. U tom slučaju trebalo bi izdvojiti tri objekta i dati ih na upravljanje Vladi, a to su kuća u Samoboru, tzv. Zelena vila koju je koristio Vladimir Bakarić te Vila Weiss. Tada bi predsjednica raspolagala glavnom zgradom i aneksom, a moguće je napraviti veliko parkiralište za građanstvo koje posjećuje kompleks na Pantovčaku.”

Također je moguća selidba u zgradu Instituta za povijest iako u centru Zagreba postoji još nekoliko zgrada koje Pejnović vidi kao potencijalne predsjedničke urede.

“Na Trgu burze reprenzentativno je nekadašnje Ministarstvo obrazovanja (kasnije se u spomenutoj zgradi nalazilo Ministarstvo branitelja), kao i zgrada Hrvatske poštanske banke koja se uskoro iseljava iz Jurišićeve. Eventualno i nekadašnji studentski dom na Trgu žrtava fašizma”, dodao je Pejnović.

Komentiraj