HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ /ds

Predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će na konferenciji o sigurnosti u Münchenu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na 53. Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji koja počinje u petak, objavio je u srijedu ured predsjednice.

Uoči otvaranja Münchenske sigurnosne konferencije (od 17. do 19. veljače), predsjednica će u četvrtak sudjelovati na skupu „Budućnost euroatlantske sigurnosti – nova uloga za Balkan?“

Skup se održava u okviru konferencije, a Grabar-Kitarović koja će u raspravi održati govor, sudjeluje na poziv saveznog ministra za hranu i poljoprivredu i predsjednika Njemačkog atlantskog društva Christiana Schmidta te direktora Bavarskog državnog ureda i bavarskog državnog ministra Marcela Hubera.

Na rubu konferencije, Grabar-Kitarović održat će niz bilateralnih sastanaka, s predsjednicima Azerbajdžana, Afganistana, Finske, Bugarske, Poljske, Latvije, Litve, Estonije, Njemačke, s premijerom Bavarske i ministrom vanjskih poslova Rusije, navodi se u priopćenju.

Tradicionalna sigurnosna konferencija u Münchenu prva je na kojoj će sudjelovati dužnosnici iz administracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, ministri obrane i domovinske sigurnosti James Mattis i John Kelly. Teme razgovora bit će budućnost transatlantskih odnosa, NATO-a i Europske unije, kriza u Ukrajini, odnosi s Rusijom i rat u Siriji.

Komentiraj