Predsjednica Grabar Kitarović smatra da nije dobro gubiti vrijeme na predizbornu kampanju

Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović gostovala je na N1 televiziji gdje je komentirala pomilovanje Huanita Luksića i kandidaturu na predsjedničkim izborima.

Predsjednica je istaknula kako je imala potrebu reagirati na presudu Huanitu Luksiću “kao žena i kao majka”.

“U ovom slučaju vidim da se javnost ujedinila oko cijelog tog slučaja i kako smo dobili pitanja hoću li pomilovati gospodina Luksetića, naravno, morali smo objasniti i proces pomilovanja”, rekla je predsjednica, koja misli da je zdravstveno stanje Huanita Luksetića od nemjerljive važnosti u cijelom slučaju.

Nikad ne komentiram odluke pravosuđa niti presude, pa neću ni ovoga puta. Mogu samo reći da institut pomilovanja upravo postoji zato, kao jedan institut, neću reći milosti, nego možda ispravljanja nekih situacija, jer držim da u ovom slučaju doista zdravstveno stanje gospodina Luksetića je od nemjerljive važnosti u cijelom slučaju, da moramo voditi računa o tome. Kao što ste vidjeli, u posljednjih nekoliko godina vrlo sam šturo koristila taj institut pomilovanja, mislim da se njega ne smije bagatelizirati i sad sam ga odlučila iskoristiti jer držim da je ovo upravo jedan ogledan slučaj kako treba koristiti pomilovanje”, tvrdi predsjednica koja je uvjerena da u slučaju Luksetić nije riječ o preprodaji droge, te kako predsjednik ima pravo donijeti “ljudsku prosudbu” na moralnim i etičkim načelima.

Predsjednica ne smatra da se radi o populističkom potezu.

Odluku o kandidaturi, Grabar Kitarović će tvrdi objaviti “kad dođe vrijeme”, istaknuvši kako smatra da nije dobro gubiti previše vremena na predizborne kampanje, s obzirom da su se za vrijeme jednog njezinog mandata promijenile tri vlade. Potvrdila je i kako je o kandidaturi razgovarala s premijerom.

Predsjednica je u razgovoru istaknula i kako joj je žao što je njezin bivši savjetnik Mate Radeljić otišao na takav način te kako nije bilo prekoračenja ovlasti od strane SOA-e.

 

 

 

 

Komentiraj