Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak izaslanstvo Njemačko-hrvatske parlamentarne skupine Bundestaga na čelu s Astrid Freudenstein, razmijenivši mišljenja o više tema, od važnosti parlamentarne diplomacije do stanja u jugoistočnoj Europi, s naglaskom na BiH, objavio je predsjedničin ured.

Grabar-Kitarović i predsjednica njemačkog izaslanstva Freudenstein složile su se da je parlamentarna diplomacija od ključnog značaja za sveukupno jačanje bilateralnih odnosa te kako je uloga nacionalnih parlamenata u okviru Europske unije od rastućeg značaja, a time i njihova međusobna suradnja u europskim poslovima.

Prema priopćenju, bilateralne odnose Hrvatske i Njemačke ocijenile su vrlo dobrim i bez otvorenih pitanja.

Također su se osvrnule i na stanje u jugoistočnoj Europi, s naglaskom na Bosnu i Hercegovinu, i ulogu EU-a te njezinih vodećih država, poput Njemačke, u osiguravanju stabilnosti i euroatlanntskog puta ove i drugih država hrvatskog jugoistočnog susjedstva, priopćio je ured.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Ured predsjednice/ Tomislav Bušljeta/ ua
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.