Predsjednica Grabar-Kitarović primila Manfreda Webera

Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak čelnika kluba Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu Manfreda Webera s kojim je razgovarala o budućnosti Europske unije, stanju na jugoistoku Europe te odnosima između EU-a i SAD-a, priopćeno je iz ureda predsjednice.

Weber boravi u Zagrebu u sklopu turneje po zemljama članicama EU-a kako bi EPP usuglasio stavove uoči europskog summita u četvrtak u Bruxellesu na kojem će se čelnici izjasniti o drugom mandatu predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska i sastanka u Rimu u povodu 60. obljetnice Rimskih ugovora.

Grabar-Kitarović i Weber razgovarali su o daljnjem razvoju događaja i budućnosti Europske unije u svjetlu nedavno objavljene Bijele knjige koju je predstavio predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Razgovarali su i o odnosima Europske unije i Sjedinjenih Država te je posebna pažnja posvećenja stanju na prostoru jugoistoka Europe. U tom smislu, predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je važnost potpori europske budućnosti toga prostora te nužnosti integracije jugoistoka Europe u članstvo Europske unije, stoji u priopćenju.

Komentiraj