Grgo Jelavic/PIXSELL

Predsjednica Grabar Kitarović dubrovačkoj djeci u vrtiću dijelila srpske čokoladice

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je posjetila Dubrovnik povodom Dana dubrovačkih branitelja, a susrela se s djecom jednog dubrovačkog vrtića. Jedan od roditelja djeteta ogorčen je javio kako je njegovo dijete u vrtiću kojeg je posjetila predsjednica kao poklon od nje dobilo čokoladicu – porijeklom iz Srbije, piše Dubrovački dnevnik.

“Morao sam ovo stavit da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na dan Dubrovačkih branitelja, bravo”, komentar je Dubrovčanina koji se javio redakciji Dubrovačkog dnevnika.

“Konkretni paket slatkiša, koji je predmet Vašeg upita ne nabavlja Predsjednica Republike Hrvatske osobno, već Ured predsjednice i to putem javne nabave od odabranog, ugovornog dobavljača „Žitnjak“ d.d.

Nabavljeni prigodni paket, prema deklaraciji, pakiran je u Vukovaru i sadrži jednu „spornu“ čokoladicu. Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je košara puna hrvatskih proizvoda što je rezultiralo da se među tristotinjak proizvoda našlo i nekoliko „spornih“.

Žao nam je ukoliko je to nekoga osobno povrijedilo no smatramo kako je gesta darivanja važnija od same čokoladice”, navodi se u priopćenju iz Službe za odnose s javnošću
Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Komentiraj