Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednica danas na UN-ovoj konferenciji ‘Žene na vlasti’

Na poziv predsjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda Maríe Fernande Espinose Garcés hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas će sudjelovati na konferenciji “Žene na vlasti” u UN-u, a tijekom svog boravka u New Yorku odradit će i brojne bilateralne susrete.

Konferencija “Žene na vlasti” želi pokazati koliko je važno da se žene zauzmu za sebe i nikada ne odustaju, a odgovornost žena političarki je da svojim postupcima i djelima pokažu drugim ženama i djevojkama širom svijeta da vjeruju u sebe i budu odlučne u rušenju svih prepreka koje im se nađu na putu.

Na istoj će konferenciji sudjelovati litavska i estonska predsjednica, islandska premijerka i visoka predstavnica EU-a Federica Mogherini.

Tijekom boravka u New Yorku, od 11. do 13. ožujka 2019., Predsjednica Republike u Ujedinjenim narodima održat će radne sastanke s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom, predsjednicom Opće skupštine UN-a Maríom Fernandom Espinosom Garcés i izvršnom direktoricom UNICEF-a Henriettom Fore.

Na marginama konferencije Ujedinjenih Naroda predviđeni su bilateralni sastanci predsjednice Grabar-Kitarović s predsjednicom Republike Litve Daliom Grybauskaitė, predsjednicom Nepala Bidyjom Devi Bhandari i potpredsjednicom Kolumbije Martom Lucíom Ramírez, a predviđen je i susret s hrvatskom zajednicom u New Yorku, navode iz Ureda predsjednice.

Komentiraj