HINA / Almir RAZIĆ / FENA

Predsjedajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić doputovao u posjet Srbiji

U Beograd je u nedjelju doputovao predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić koji predvodi izaslanstvo BiH u dvodnevnom posjetu Srbiji tijekom kojeg će se sastati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zvizdića i izaslanstvo BiH u zračnoj luci Nikola Tesla dočekao je prvi potpredsjednik vlade i šef diplomacije Ivica Dačić, a u prvom neformalnom razgovoru obje strane su “izrazile zadovoljstvo zbog posjeta Srbiji, kao i spremnost da se otvoreno razgovara o svim pitanjima koja su od obostranog interesa u cilju zajedničke i stabilne budućnosti”, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

U izaslanstvu BiH, uz Zvizdića, u Beograd su doputovali i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda, šef diplomacije Igor Crnadak, te ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji će Zvizdiću večeras biti domaćin na neformalnoj večeri, najavio je ranije da će s predsjedajućim Vijeća ministara BiH “razgovarati o važnim pitanjima za dvije države”, naglašavajući kako je “važno razgovarati o zajedničkoj budućnosti”.

Svečani doček Denisu Zvizdiću i izaslanstvu BiH Aleksandar Vučić priredit će sutra ispred Palače Srbija, nakon čega će započeti službeni dio posjeta, najavljeno je iz Vučićeva ureda, ali teme razgovora nisu navedene.

Komentiraj