HINA

PREDSJEDNICA PRENOĆILA U ZAGREBU “Vodimo računa o troškovima”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je izmjestila svoj ured u brodsko-posavsku županiju, ali tamo nije prenoćila. U vrijeme eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu, predsjednica je bila u Zagrebu.

Iz Ureda predsjednice za Dnevnik.hr su poručili kako ‘predsjednica vodi računa o troškovima te spava samo u gradovima u kojima postoji vojni smještaj u kojem ona i njezino izaslanstvo mogu prespavati’.

“Pri svakom izmještanju Ureda predsjednice Republike vodi se računa o troškovima, te su se, u tom smislu, Predsjednica i savjetnici odrekli dnevnica tijekom putovanja po Hrvatskoj.

Predsjednica i savjetnici koriste kombije kao prijevozno sredstvo, ukoliko u županiji postoji vojni objekt u kojem Predsjednica i savjetnici mogu noćiti koristi se vojni smještaj ili se izaslanstvo vraća u Zagreb, ukoliko je to zbog blizine izmještenog Ureda moguće”, poručili su iz Ureda predsjednice.

Podsjetimo, u utorak navečer oko 21:30 došlo je do silovite eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu. U eksploziji je jedna osoba poginula, dok ih je deset ozlijeđeno.

Komentiraj