Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar večeras je u Dnevniku HRT-a komentirao jučerašnji prosvjed potpore kurikularnoj reformi, na kojem se okupilo više od 40 tisuća ljudi.

“Bila je fešta, tema je bila fešta. Mi nismo na nikakvim suprotnim stranama – ja sam nastavnik, radim na sveučilištu, tako da temeljna poruka je nemojmo podlijegati nekoj retorici koja ide na isključivost, agresivnost”, rekao je Šustar dodajući da se radi o obrazovanju naše djece. “Tu treba biti miran, treba biti staložen i ajmo biti više uključivi, a manje isključivi”, poručio je.

Naglasio je kako je kompromis poteban, a on je već i učinjen kada je nastavljena suradnja s Ekspertnom skupinom iz prošlog saziva. Borisa Jokića i Ekspertnu skupinu još je jednom pozvao da nastave s radom i upitao zašto zazirati od kvalitetne rasprave.

“Problemi s ekspertnom skupinom nastali su nakon odluke saborskog odbora kojom se traži proširenje te skupine. Moram reći, čak i prije ove odluke, još veće proširenje skupine tražio je i Rektorski zbor”, kaže ministar koji poziva javnost i stručnjake da se aktivno uključe u javnu raspravu.

“Odluka Ministarstva na kraju mora se temeljiti na dokumentima, ne na ishitrenim procjenama i stavovima. Ekspertna skupina ne treba se ponašati tako isključivo i ja je i sada pozivam da se vrati. Bit struke je da se kroz neslaganje isprofilira kvalitetan dokument, zašto zazirati od kvalitetne rasprave”, upitao je Šiustar.

Komentiraj