Predrag Matić: “HDZ-ovci se klanjali Glogoškom, Klemmu i ekipi, a sad govore o govoru mržnje”

Autor:

Saša Zinaja/NFOTO

Slučaj riječkog kafića ‘Three Monkeys’ i govor mržnje komentirao je u petak za N1 SDP-ov europarlamentarac Predrag Matić.

Vlasnik kafića ‘Three Monkeys’ poruči je da članovi HDZ-a u njegov objekt nisu dobrodošli, što je predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković okarakterizirao kao govor mržnje.

Matić se vratio oko pet godina u prošlost, prisjetio se šatora u Savskoj. “Ako su HDZ-ovci u ičemu majstori, onda su majstori u politici ‘drž’te lopova’. Svi ti ljudi koji su prije pet, šest godina podržavali šatoraše, dolazili u Savsku, ljubili prsten Glogoškom, a među njima je naravno bio premijer Plenković, svi viđeniji HDZ-ovci i crkveni vjerodostojnici i ona tzv. predsjednica. Svi su bili tamo i klanjali se Glogoškom, Klemmu i ekipi i oni sada govore o govoru mržnje”, poručio je SDP-ov europarlamentarac.

Dodao je da je ovaj slučaj premijeru odlično došao kako bi skrenuo pozornost s mnogih drugih pitanja. “Kad bi to bio najveći problem u Hrvatskoj, onda bi Hrvatska bila sretna zemlja. Kad je bio u šator onda je to bilo jedno. I kada je drečao protiv nenarodne vlasti, legalno izabrane na demokratskim izborima. A sada se stvara žrtva od njih i maltene svaki restoran ih želi ubiti”, dodao je Matić.

O izjavi HDZ-ovca Maria Kapulice da se boji da djecu HDZ-ovaca sutra možda neće pustiti u tramvaj, Matić kaže: “Neće gospodine Kapulica, svi vozači tramvaja su ili u HDZ-u ili Bandićevoj stranci, prema tome može samo nekoj drugoj djeci biti zabranjen ulazak u tramvaje”.

Njega, Bojana Glavaševića i Vesnu Nađ godinu i pol dana, sjeća se, čuvala je i pratila policija. “Tada je to bilo sve okej. Sad je to pobuna, Plenkovića žele ubiti. Majstori su u tome da okrenu situaciju, to im se treba priznati”, kaže.

O cjepivu protiv koronavirusa kaže da je to problem koji se u Brixellesu svakodnevno raspravlja. “Netko je zabrljao u procesu, od nabave do isporuke. Netko će za to morati odgovarati”, poručio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.