Predozirao se reper DMX, u kritičnom je stanju

Američki reper i glumac DMX (50) hospitaliziran je u subotu nakon što se predozirao u svom domu u blizini New Yorka. Njegov odvjetnik Murray Richman za američke je medije rekao da je u kritičnom stanju nakon srčanog udara.

Reper, pravog imena Earl Simmons, poznat po hitovima poput ‘Party Up’, ‘Up In Here’ ili ‘X Gon’ Give It to Ya’ i ulogama u filmovima ‘Romeo mora umrijeti’ ‘Od kolijevke pa do groba’ s Jet Lijem, nalazi se na intenzivnoj njezi bolnice White Plains. Njegov odvjetnik kazao je da više nije na respiratoru, ali da ‘nema puno moždane aktivnosti’.

DMX, jedan od najvećih repera 1990-ih, godinama se borio s ovisnošću, a nekoliko se puta prijavljivao na rehabilitaciju. U svojoj je karijeri surađivao s glazbenicima među kojima su Jay-Z, Ja Rule, Eve i LL Cool J.

Otac je petnaestero djece, a svi su pohitali u njujoršku bolnicu kako bi bili uz svog oca.

Nekoliko je puta bio u zatvoru pod optužbama koje uključuju okrutnost prema životinjama, opasnu vožnju, posjedovanje droge i posjedovanje oružja. Na naslovnice je dospio 2018. godine, kada je na sudu, suočen s optužbama za poreznu prijevaru, sucu puštao jednu od svojih pjesama. Nakon što je pjesmu odslušao, sudac je rekao da je DMX ‘dobar čovjek’ te ga osudio na godinu dana zatvora.

Usprkos pandemiji, DMX je ove godine održao manje koncerte te je u svibnju planirao turneju u Indianapolisu i Texasu

Komentiraj