FAH

Predolimpijska regata: Fantela i Marenić u borbi za medalje

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić drže i dalje broj jedan u 470, Tonči Stipanović ulazi u sutrašnji plov za odličja za Laser s drugog mjesta na predolimpijskoj regati u Rio de Janeiru, a Tina Mihelić je natjecanje završila na 16. mjestu Radiala, dok Ivanu Kljakoviću Gapšiću slijedi borba u dva plova za subotnje finale Finna.

Šesti dan predolimpijske regate u Rio de Janeiru prošao je odlično za hrvatske jedriličare. Tri plova za dvojce maksimalno staloženo odradili su Šime Fantela i Igor Marenić koji su i dalje prvi! Australci Matthew Belcher i Will Wyan primakli su im se na samo jedan bod.
“Još su dva plova pred nama do finala, može biti još svega, ali ako nastavimo ovako lijepo jedriti mislim da će biti dobro. Australci više nisu toliko nepobjedivi koliko su bili prije, ali mi na njih niti ne gledamo, nego jedrimo svoje. Nemamo nijedan slab ulaz i s tim smo jako zadovoljni”, rekao je Marenić. Najlošiji plasman koji su u osam jedrenja imali Fantela i Marenić bilo je deveto mjesto, što je zaista impresivan niz, no posao, naravno, kako kažu, treba sad koncentrirano odraditi do kraja.

Finala koja nas zanimaju kreću sutra. Tina Mihelić natjecanje je završila danas, nije se plasirala u plov za odličja, zauzela je 16. mjesto.  No, Tonči Stipanović je izvrsno odradio dva plova uoči sutrašnjeg finala i s petim i šestim ulazom kao drugi se plasirao u plov za odličja.
“Talijan Marrai na prvom mjestu ima nešto veću prednost, a za drugo i treće mjesto borit će se nas više, tako da će biti zanimljivo. Jedrimo ispred plaže Flamengo, jedrio sam tu kad sam bio ovdje u siječnju, ali ne toliko blizu obale tako da će i to biti super test”,  kazao ja zadovoljni Stipanović. Na trećem mjestu je Australac Tom Burton, četvrti je Francuz Jean Baptiste Bernaz, dijele ih samo tri boda.

Napokon je i Ivan Kljaković Gašpić došao na svoje i  u trećem plovu dana za Finn je pobijedio. U predzadnjem plovu također je odlično stajao, međutim dobio je penal radi nedozovoljenog poriva i morao se povući iz tog jedrenja.
“Ni sam ne znam zašto sam dobio penal, ali što je tu je. Je malo bolje s brzinom, ali..U zadnjem plovu su se ostali, mislim, umorili”, kazao je Ivan.
Kljaković Gašpić je dva dana do kraja 12., slijede mu dva plova u kojima će se pokušati izboriti za subotnje finale. Vodi i dalje Nizozemac Pieter Jan Postma.

Komentiraj