HINA

PREDNOST Davis cup: Hrvatska – Kazahstan 2-1

Hrvatska Davis cup vrsta povela je 2-1 protiv Kazahstana u četvrtfinalnom dvoboju Davis cupa u Varaždinu nakon što je u subotu par Ivan Dodig – Nikola Mektić slavio nakon tri sata igre protiv Timura Habibulina i Aleksandra Nedovjesova s 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-2 te Hrvatsku samo još jedna pobjeda dijeli od plasmana u polufinale.

Bila je to deveta uzastopna pobjeda hrvatskih parova u dvobojima Davis cupa, sedma u nizu u kojoj je sudjelovao Ivan Dodig, dok je Nikola Mektić i u svom trećem nastupu još bez poraza u paru.

Specijalisti za parove Dodig i Mektić su po prvi puta igrali zajedno i to je umnogome bio razlog gubitka prvoga seta, ali su se naši tenisači u nastavku posložili i slavili protiv uigranijeg, ali po plasmanima na ATP ljestvici puno slabijeg kazahstanskog para te odveli Hrvatsku na korak do polufinala.

Kazahstanci su bolje započeli dvoboj parova i već u prvom gemu Dodig je izgubio servis. Hrvatski par je uzvratio u četvrtom gemu za poravnanje 2-2, da bi već u sljedećem Dodig ponovno izgubio svoj početni udarac. Zahvaljujući ponajprije odličnoj igri Mektića u sljedećem gemu je nadoknađen zaostatak, da bi u “tie-breaku” Kazahstanci posve dominirali i uzeli prvi set.

Igra hrvatskog para bitno se popravila u nastavku, nakon malo sporijeg početka “probudio” se i  Dodig, pa je u sljedeća dva seta hrvatski par nije niti jednom izgubio servis, te je preokrenuo na 2-1 u setovima. I drugi i treći set su Dodig i Mektić dobili sa po 6-4, u oba seta im je bio dovoljan samo po jedan “break” i oba puta se to dogodilo kod rezultata 1-1 u gemovima.

I u treći set je naš par ušao s “breakom”, opet u trećem gemu,  a potvrdili su ga novim oduzimanjem servisa u za 4-1 nakon čega Kazahstanci nisu imali snage za povratak.

U nedjelju u 14 sati prvi će na teren Marin Čilić i Mihail ;Kukuškin, a potom sijedi okršaj Borne Ćorića i Dmitrija Popka.

Pobjednik ovog dvoboja ide u polufinalu na boljega iz dvoboja SAD-Belgija u kojem Amerikanci vode s 2-0 .  Hrvatska će, ako prođe, biti domaćin polufinalnog susreta.

Komentiraj