PREDIZBORNA PODMETANJA? Podnesen zahtjev za istragu o elektroničkoj pošti Hillary Clinton

FaH

Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je u petak da je zaprimilo zahtjev za istragu o tome kako se Hillary Clinton koristila privatnom elektroničkom poštom u službene svrhe dok je obnašala dužnost državne tajnice.

“Ministarstvo je zaprimilo zahtjev u vezi s mogućim izlaganjem opasnosti povjerljivih informacija”, rekao je čelnik ministarstva pravosuđa u kratkom priopćenju, djelomično potvrdivši pisanje New York Timesa.

  • Clinton, bivša prva dama Sjedinjenih Država, vodila je američku diplomaciju od 2009. do 2013. Danas je kandidatkinja demokratske stranke za predsjedničke izbore sljedeće godine.

 

 

No taj je čelnik dodao da ne zna je li riječ o “zahtjevu za kaznenu istragu”, protivno onome što je pisao list.

New York Times navodi da su glavni inspektori nadležni za internu istragu zatražili od ministarstva da pokrene kaznenu istragu, kao odgovor na memorandum od 29. lipnja u kojemu se kaže da je privatna elektronička pošta Clinton sadržavala “stotine potencijalno povjerljivih e-mailova”.

Glavni inspektori su nadležni za interne istrage u vladinim agencijama. Ministarstvo pravosuđa još nije donijelo odluku o pokretanju istrage, rekli su dužnosnici za newyorški dnevnik.

Clinton, bivša prva dama Sjedinjenih Država, vodila je američku diplomaciju od 2009. do 2013. Danas je kandidatkinja demokratske stranke za predsjedničke izbore sljedeće godine.

Clinton je demantirala da su u njezinoj privatnoj elektroničkoj pošti bili povjerljivi podaci i optužila je svoje političke protivnike da preuveličavanjem ovog slučaja žele omesti njezinu kandidaturu.

Komentiraj