Hanza Media isplatila Udruzi Naš Hajduk odštetu zbog teksta o namještanju izbora

Udruga Naš Hajduk je na svojoj službenoj Facebook stranici objavila da joj je medijska kuća Hanza Media d.o.o. nakon pravomoćne sudske presude isplatila 41.223,03 kuna odštete zbog teksta Zdravka Reića koji je objavljen koncem svibnja 2015. godine u Slobodnoj Dalmaciji.

Autor je u tekstu između ostaloga ustvrdio da su izbori za Nadzorni odbor HNK Hajduk š.d.d. koje je 2011. godine organizirala Udruga Naš Hajduk bili namješteni te je najavio da će i drugi po redu izbori za NO koji su se održali u 2015. godini također biti namješteni što je sud na koncu smatrao klevetom.

U objavi Udruge Naš Hajduk objavljenoj danas piše:

“Prema pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Zagrebu Hanza Media d.o.o. je jučer na račun Udruge Naš Hajduk uplatila iznos od 41.223,03 kuna (glavnica i kamate).

Udruga Naš Hajduk je tužbu podnijela 30.07.2015. godine zbog članka autora Zdravka Reića od 31. svibnja 2015. godine u kojem se među ostalim spominje “da će bez obzira na tvrdnje o demokratskim izborima ipak odluka pasti u navijačkom laboratoriju, kako je to bilo i prošli put.

Predmetnim člankom autor je de facto govorio o tome da je demokracija samo tvrdnja i da su izbori za Nadzorni odbor HNK Hajduk š.d.d. koje je 2011. godine provela Udruga Naš Hajduk namješteni i da će biti namješteni i izbori koji su se organizirali 2015. godine. Sud je utvrdio da je to bezočna laž.”

Ovo nije prvi put da je Udruga dobila spor protiv Slobodne Dalmacije, naime u ožujku 2013. godine dobila je 15.000 kuna odštete jer je u studenome 2011., samo nekoliko dana uoči presudne sjednice Gradskog vijeća Splita na kojoj se odlučivalo u uvođenju demokracije u Hajduk, objavljen članak autora Marija Garbera s lažnim brojem članova Našeg Hajduka, pogrešnim informacijama o uplaćenim članarinama i zaključcima po kojima projekt biranja vodstva kluba glasovanjem članova nikako ne bi smio biti prihvaćen na Gradskom vijeću.

Komentiraj