Prava razglednica: Pehar Europskog prvenstva u odbojci za žene na Nebeskoj šetnici

Hrvatska je sudomaćin europskog prvenstva u odbojci za žene, koje se u Zadru održava od 18. do 27. kolovoza. Zlatni pehar prvenstva stigao je u Hrvastku, a odbojkaški je savez za predstavljanje pehara odabrao je atraktivnu lokaciju Nebeske šetnice u Parku prirode Biokovo s koje se pruža pogled na makarsko primorje i otoke.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo upravo na Nebeskoj šetnici imale priliku predstaviti pobjednički pehar. Ova prekrasna uspomena ostat će nam zauvijek u sjećanju. San svakog sportaša je jednog dana držati ovakav pehar u rukama i zaista smo počašćene što je upravo Hrvatska jedna od četiri domaćina Europskog prvenstva”, rekla je dokapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Martina Šamadan.

PHOTO: Press

Izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli poručio je da mu je iznimna čast promovirati prvenstvo na tako prekrasnom mjestu. “U tijeku su finalne pripreme, ekipa odlično napreduje. Ovo Prvenstvo za nas je iznimno važno jer igramo kod kuće i želimo pokazati najbolju igru što možemo”, istaknuo je.

Zlatni pehar, uključujući drvenu podlogu, dimenzija je 74 cm i težak 9,6 kilograma. Ručno je izrađen, a njegov dizajn odražava modernu, svježu i mladu oznaku CEV-a. Neki su dijelovi ručno klesani. Trofej je pozlaćen u galvanskoj kupki od 24 karata zlata. Izrada pehara trajala je čak tri mjeseca. Ovo je zaista ikonski, blistavi trofej koji prikazuje stručnost, vještine i znanje brojnih zanatlija. Proizveden je 2019. godine u Italiji. Tvrtka GDE Bertoni, uz ovaj, proizvela je niz važnih međunarodnih trofeja, poput onih kojima se nagrađuju pobjednici FIFA-inog svjetskog kupa, UEFA-ine Lige prvaka, UEFA-ine Europske lige i mnogih drugih elitnih natjecanja.

Europsko prvenstvo Hrvatska igra od 18. kolovoza do 4. rujna u Zadru. Zadar je domaćin skupine C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske. Uz Hrvatsku, sudomaćini su Bugarska, Rumunjska i Srbija.

PHOTO: Press

Komentiraj