PRANIĆ: Kako je moguće da šef KBC-a Split podnese ostavku, a Škaričić ni ne pomišlja na nju?

U splitskom KBC po drugi puta je zamijenjen identitet pacijenata u posljednjih mjesec dana, a ravnatelj Julije Meštrović je zbog pogreške drugih podnio ostavku i time pokazao primjer kako bi se trebalo reagirati u slučaju ovakvih propusta.

U javnosti su se odmah pojavile usporedbe šefa splitskog KBC-a koji je zbog propusta drugih podnio ostavku i ravnatelja Doma za starije u Splitu Ivana Škaričića, koji negira svoju odgovornost oko ulaska koronavirus i 18 smrtnih slučajeva u splitskom Domu za starije i ne pomišlja na ostavku. Čak i koristi svoj utjecaj unutar HDZ-a kako bi zataškao slučaj.

Gradonačelnik Vrgorca: Što Škaričić čeka sa ostavkom?

“Izrazito stručna osoba na čelu KBC-a je podnijela ostavku zbog propusta drugih u bolnici. Što nestručni ravnatelj Škaričić čeka s ostavkom u Domu za starije i nemoćne?” napisao je kasno sinoć na svojoj Facebook stranici Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca.

Izrazito stručna osoba na čelu KBC-a je podnijela ostavku zbog propusta drugih u bolnici. Što nestručni ravnatelj Škaričić čeka s ostavkom u Domu za starije i nemoćne?

Posted by Ante Pranić on Monday, May 11, 2020

Podsjetimo, posljednji slučaj u KBC-u Split je započeo još s 10. na 11. travnja. Tih dana su u splitsku bolnicu pristizali pacijenti iz različitih domova umirovljenika. Dvije starice, jedna iz doma u Seget Vranjicu, a druga iz doma u Dicmu, zaprimljene su u približno isto vrijeme i, koliko je poznato, u tom je trenutku došlo do zamjene njihovih identiteta.

Obje su, naime, bile takvog zdravstvenog stanja da su teško komunicirale s osobljem bolnice pa nisu bile u stanju ni jasno se odazvati na svoje ime. Od tada nadalje njihove su dijagnoze uredno vođene, ali pod krivim imenima, javlja Slobodna Dalmacija.

Jedna od dvije pacijentice preminula je 16. travnja. Kako nije imala drugih članova uže obitelji, pokopana je u nazočnosti svog nećaka, a zbog situacije s koronavirusom prije samog pokopa lijes nije otvaran pa je sprovod protekao tiho i naoko sasvim normalno. Osim činjenice da se u lijesu nije nalazila njegova tetka.

Komentiraj