Praizvedba predstave ‘Umri ženski’ u subotu u Kerempuhu

Praizvedba predstave “Umri ženski” Marine Vujčić, u adaptaciji Dore Delbianco i Rajka Minkovića koji potpisuje i režiju, održat će se u subotu, 10. listopada 2020. u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Ovaj bogati tekst spisateljice Marine Vujčić, sazdan od mnoštva snažnih ženskih glasova, u svom je pomalo paradoksalnom podnaslovu nazvan ‘tihom dramom’, a taj izraz označava dubinu tinjajućih drama koje izbijaju na površinu onda kada ih najmanje očekujemo, navodi se u najavi.

Autorica u prvi plan postavlja žene i njihove muškarce, odnose koje stvaraju i prekidaju, potragu za točno onom ljubavlju kakvu su i same spremne dati, kao i nikad završenu, nemoguću potragu za srećom, tim društvenim konstruktom koji nam maše odnekud iz daljine.

U ovoj priči tri sestre utiru svoj ljubavni put kroz bol, razočaranja i vječnu sjenku svoje majke. U toj paleti zbivanja nailazimo na vezu s mnogo mlađim muškarcem prepunu kompromisa, na onu ljubavničku i tajanstvenu, na vezu s čovjekom kojeg nema te na odnos u kojem mnogo jača partnerica oprašta sve mane svojem umjetniku u usponu dok u žrtvovanju za njegov uspjeh polako, ali sigurno zauvijek gubi dijelove sebe.

U predstavi igraju Nina Erak – Svrtan, Mirela Videk Hranjec, Mia Anočić – Valentić, Ines Bojanić, Anita Matić Delić, Nikša Butijer, Damir Poljičak i Luka Petrušić.

Scenografiju potpisuje Irena Kraljić, kostimografiju Vedrana Rapić, a oblikovatelj svjetla je Aleksandar Mondecar.

Komentiraj