Prada najavila kolekciju torbi od reciklirane plastike iz oceana

Modna kuća Prada najavila je u ponedjeljak kako će poredstaviti kolekciju najlonskih torbi napravljenih od reciklirane plastike.

Talijanska modna kuća, koja je u protekla četiri desetljeća postala renomirana zbog upotrebe najlona, 1984. godine lansirala je najlonski ruksak ‘Vela’, a desetljeće kasnije i najlonsku liniju odjeće.

Tvrtka je sada poručila kako do 2021. godine planira u svojim kreacijama koristiti samo recikliranu plastiku, a najavila je i kolekciju torbi ‘Re-Nylon’. U kolekciji će biti šest modela torbi koje će biti napravljene od sintetičke tkanine napravljene od reciklirane plastike iz oceana, ribarskih mreža i otpadaka tekstilnih vlakana.

“Riječ je o masivnoj redukciji najlona i velikom značaju u pogledu održivosti”, rekao je šef marketinga Prada grupe Lorenzo Bertelli. Objasnio je kako je upotreba reciklirane plastike početak nove ere za Pradu te poručio kako se nada da će i ostale modne kuće preći na održivije proizvodne pristupe.

‘Econyl’, vrstu najlona dobivenu od reciklirane plastike već koriste brendovi poput Stelle McCartney, Adidasa i Triumpha.

Prada je prošlog mjeseca poručila kako će do veljače 2020. godine iz svih žđenskih kolekcija izbaciti krzno.

Komentiraj