Poznati parovi pretkola Hrvatskog nogometnog kupa

U Sesvetama je danas održan ždrijeb pretkola Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2020./21. U ždrijebu su sudjelovala 32 kluba na način da se u njega kvalificirao 21 klub koji je bio pobjednik natjecanja za županijski kup dok je preostalih 11 klubova bilo finalist županijskog kupa u 11 županijskih nogometnih saveza s najvećim brojem registriranih nogometnih klubova.

Ždrijeb je odlučio da će u pretkolu igrati:

Oriolik – Karlovac 1919
Kurilovec – Papuk
Dilj – Virovitica
Pazinka – Crikvenica
Graničar Županja – Slavonija
Segesta – Croatia Zmijavci
Bjelovar – Varaždin
GOŠK Dubrovnik 1919 – BSK Bijelo Brdo
Gorica – Belišće
Rudar Labin – Primorac Biograd
Gaj Mače – Lika 95
Sloga Nova Gradiška – Sesvete
Mladost Tribunj – Polet
Mladost Ždralovi – Mladost Petrinja
Fernandinovac – Ivančica
Rudar Mursko Središće – Tehnika Koprivnica

Utakmice pretkola su na rasporedu u srijedu, 9. rujna, a prema propozicijama igra se na samo jedan susret. Ukoliko nakon 90 minuta igre ne bude pobjednika uslijedit će produžeci, a potom prema potrebi i izvođenje udaraca sa 11 metara.

Šesnaest pobjednika iz pretkola pridružit će se šesnaest klubova koji su već ranije na temelju koeficijenta uspješnosti u kupu u posljednjih pet sezona osigurali direktan plasman u prvo kolo, a to su Rijeka, Dinamo, Lokomotiva, Hajduk, Slaven Belupo, Osijek, Inter-Zaprešić, Istra 1961, Šibenik, RNK Split, Vinogradar, NK Zadar (upitan nastup zbog bankrota kluba), Zagreb, Rudeš, Cibalia i Novigrad. Susreti 1. kola su na rasporedu u srijedu, 7. listopada.

Komentiraj