Poznati klubovi koji su otkazali dolazak na sastanak o udruzi prvoligaša

Nakon što su u srpnju ove godine predstavnici Hajduka ostalim klubovima HT Prve lige prezentirali razloge ponovne uspostave Udruge prvoligaša dogovoreno je da se novi sastanak na ovu temu održi u rujnu.

>> Hajduk prezentirao razloge ponovne uspostave Udruge prvoligaša

Sastanak je trebao biti održan danas u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza u Vukovarskoj ulici u Zagrebu i na njemu su prema dogovoru klubovi trebali predstaviti svoje ideje i prijedloge povezane uz njihovo koordinirano djelovanje u budućnosti, no otkazan je jer su tri prvoligaša izvijestila da se na sastanak nisu u mogućnosti odazvati.

Kako nas je informirao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak dolazak su otkazali Istra 1961, Inter-Zaprešić i Varaždin. Prva dva kluba su naveli da su to učinili zbog njihove međusobne utakmice koja se u sklopu 11. kola HT Prve lige igra danas od 18 sati na Aldo Drosini u Puli, iako je termin odigravanja poznat već duže vrijeme, dok Varaždin sastanku ne može prisustvovati nakon što je njihov susret 11. kola u kojem gostuju na Poljudu kod Hajduka s nedjelje prebačen na subotu, zbog čega na put prema Splitu kreću već danas.

Novi datum održavanja sastanaka još uvijek nije poznat jer još uvijek nisu obavljene konzultacije s klubovima oko novog termina.

Udruga prvoligaša je prestala postojati 2014. godine kada su njenu ulogu preuzela tijela HNS-a, a njen povratak je jedan od zahtjeva koje je vodstvo Hajduka predvođeno Marinom Brbićem iznijelo na sastanku s predstavnicima Grada Splita i Saveza u lipnju ove godine na kojem je odlučeno da se susret Mađarske i Hrvatske igra na Poljudu.

Komentiraj