Poznate sve žrtve nesreće u kojoj je poginuo Kobe Bryant

Jedan od najboljih košarkaša u povijesti, Kobe Bryant (41) poginuo je u teškoj helikopterskoj nesreći u Kaliforniji. Osim Kobea, poginula je njegova 13-godoišnja kćer Gianna i još sedmero osoba.

Američki CBS objavio je da su u nesreći poginuli Giannina suigračica iz košarkaške momčadi Alyssa, kao i njeni roditelji, John i Keri Altobelli. Među poginulima su i Christina Mauser, košarkaška trenerica u jednoj privatnoj školi u Orange Countyju, te Sarah Chester i njena kći Payton i pilot Ara Zobayan.

Do nesreće je došlo u 09:47 sati po lokalnom vremenu. Bryant i ostali putovali su na košarkašku utakmicu koja se trebala održati u podne. Gianna Bryant i Alyssa Altobelli zajedno su igrale košarku za Mamba Academy.

Još uvijek se istražuju okolnosti i uzroci pada helikoptera. Prema pisanju američkih medija, u istragu se uključio i FBI. vremenski uvjeti su bili jako loši, magla je potpuno smanjila vidjlivost.

Mediji su objavili kako je pilot mijenjao visinu, a objavljeno je i da je bio upozoren da vozi prenisko. Pilot je planirao sletjeti na aerodromu Burbank, ali kružio je oko 15 minuta čekajući dopuštenje za slijetanje zbog loših vremenskih uvjeta i drugih letjelica koje su trebale sletjeti na aerodrom. Malo prije nesreće pilot je podigao helikopter na više od 600 metara, a onda se srušio na visini od oko 500 metara.

“Ovakve se nesreće događaju jer pilot gubi osjećaj u prostoru. S obzirom na ostatke na mjestu nesreće, čini se da su se zabili u planinu prednjim dijelom helikoptera”, izajvio je izvor za New York Post i dodao da je Kobeov helikopter star 20 godina i radi se o helikopteru Sikorsky S-76. Uobičajeno, njime upravljaju dva pilota, ali jučer je bio samo jedan. “Vjerojatno je letio oslanjajući se na ono što vidi, a ne na instrumente koji nadziru visinu letenja”, dodao je izvor.

Komentiraj