Poznanici osuđenog za silovanje maloljetnice: “Pobjegao je kod rodbine u inozemstvo”

Mladi muškarac iz okolice Zadra koji je prije dvadesetak dana nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog grupnog silovanja maloljetne djevojke, uspio je pobjeći hrvatskom pravosuđu. Više izvora Telegrama tvrdi da je već napustio Hrvatsku. Naime, njegovi poznanici kažu da ima rodbinu u više zemalja, pa pretpostavljaju kako se kod njih sklonio.

Tamo će, međutim, moći boraviti samo dok ne bude pronađen. Nakon što ga lociraju i uhite, 22-godišnjak osuđen za silovanje bit će izručen Hrvatskoj jer, kako je potvrđeno Telegramu, ima samo hrvatsko državljanstvo.

Mladić, koji je nedavno osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje, nasilje i ucjene nad 15-godišnjakinjom u Zadru u bijegu otkako je Županijski sud u Zadru ovog tjedna za njim raspisao tjeralicu. On je prvookrivljeni iz skupine silovatelja djevojčice nad kojom su se njih sedmorica iživljavala čak godinu dana. I ovaj posljednji slučaj pokazuje koliko je jednostavno pobjeći iz Hrvatske tijekom suđenja za teška kaznena djela za koja je zapriječena višegodišnja zatvorska kazna.

Komentiraj