HINA/ Denis CERIĆ

‘Pozivom za vraćanje novca Plenković ne može sa sebe skinuti odgovornost’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je u priopćenju još jednom osudio ulogu premijera Andreja Plenkovića u aferi Hotmail.

“Činjenicom da je Plenković pozvao savjetnike da vrate novac, de facto je javno priznao da su se u Agrokoru događale protuzakonite radnje, tj. da je izvlačen novac kojim su se obogatili pojedinci te da postoji osnovana sumnja na počinjenje više kaznenih djela. A sve se to događalo pod krinkom zakona iza kojeg je on osobno stao. Pozivom za vraćanje novca neće i ne može sa sebe skinuti odgovornost koju kao predsjednik Vlade ima”, rekao je Bernardić, koji je danas posjetio zagrebački Bundek, gdje se održavala javnozdravstvena akcija ‘To nisu samo ženske stvari’.

Izrazio je i zabrinutost zbog izostanka reakcije DORH-a u slučaju Agrokor. “Pitam se čeka li se zato da bi se eventualno prikrili dokazi ili je možda politika izvršila pritisak na njihov rad? U svakom slučaju ova Vlada vise nema legitimiteta kod građana, kao ni vjerodostojnosti. Hitni izbori su nužni”, kazao je Bernardić.

Predsjednik SDP-a ‘onima koji su pogriješili kod glasovanja za opozivom bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić’ poručio je da još uvijek imaju priliku ispraviti svoju pogrešku, glasujući za raspuštanje Sabora.

“Na taj bi način pokazali građanima da nisu dio ove, 500 milijuna kuna, teške afere”, zaključio je Bernardić.

Komentiraj