HINA/ Denis CERIĆ

“Pozivam Pupovca da izađe iz sjene”

Saboski zastupnik SDP-a Gordan Maras u utorak je za N1 televiziju komentirao opoziv ministrice gospodarstva i potpredsjdnice Vlade Martine Dalić, te se obrušio na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

“Politika nije matematika, više od 90 posto građana bi reklo da Martina Dalić više ne bi trebala biti u Vladi i mi jedostavno radimo ono što građani misle, ono što ona radi nije dostojno ministra u Vladi RH”, rekao je Maras.

Dodao je da treba vidjeti je li Andrej Plenković uvjerio Milorada Pupovca nekim argumentima te ustvrdio da mu nije baš najprihvatljivije da zastupnici manjina samo o svojim stvarima vode računa premda, kako je ustvrdio, Pupovac ne vodi računa niti o tome što misli srpska manjina.

“Nalazimo se u nenormalnoj situaciji, pozivam Pupovca da izađe iz sjene”, rekao je Maras. “Neka se drži onoga što je rekao. Da malo cima Plenkovića? Pa će jedan otići u nacionalni park iz njegove stranke ili jedan u ministarstvo ili dogovor oko proračuna? Pozvao bih Pupovca da odbaci svoju stigmu koja ga cijelo vrijeme prati da je tu radi sitnih interesa da se osigura nešto u proračunu da pokaže da je političar, da je vjerodostojan i da stoji iza svoje riječi i neka ne podrži Martinu Dalić”, kazao je.

Zaključio je kako je Martina Dalić ‘zakuhala’ cijelu ktizu oko Agrokora. “U bilo kojoj europskoj Vladi osim u Plenkovićevoj ona ne bi bila ministrica, ima toliko argumenata”, rekao je Maras na kraju.

Komentiraj